El Karouani in actie. (Foto: Orange Pictures)
El Karouani in actie. (Foto: Orange Pictures) Foto:

Welke club wil er naar de play-offs?

NEC verloor al drie keer op rij, maar het uitzicht op een play-off plek is onveranderd. De Nijmeegse club staat één punt achter nummer 8 FC Groningen, dat zelfs haar vier laatste wedstrijden verloor. Het lijkt erop dat niemand op de achtste plek wil eindigen. 

Maar bij NEC zijn ze duidelijk: we gaan ervoor zolang het kan. Tegen Go Ahead Eagles moet de club dan eigenlijk wel afrekenen met het thuissyndroom. Al ruim een half jaar werd er geen wedstrijd gewonnen in het Goffertstadion en dat begint te steken. Een verklaring voor deze negatieve reeks heeft niemand, maar van Goffertvrees lijkt geen sprake binnen de selectie.

Kans

Zondag krijgt NEC na wat pittige potjes (AZ, Ajax, FC Twente) tegen Go Ahead de uitgelezen kans. De Eagles beleven net als NEC een prima seizoen en de trainer verkast volgend jaar naar SC Heerenveen. Verschillende spelers hebben al een contract getekend bij hun volgende werkgever. Het zijn tekenen van een ploeg die niet de volle focus op het hier en het nu heeft.

NEC heeft dat wel en bouwt alvast door naar volgend seizoen. Dat moet het wel doen zonder een aantal geblesseerden, maar het goede nieuws is dat Ali Akman terug is van een schorsing. NEC en Go Ahead trappen zondag om 12.15 uur af in Nijmegen!