Ambassadeur Lambert Romijnders. (Foto: SLG)
Ambassadeur Lambert Romijnders. (Foto: SLG) Foto: SLG

Gezocht: particulier met veel grond

Nijmeegse ambassadeur voor biodiversiteit

NIJMEGEN - Veel particulieren in Gelderland proberen de biodiversiteit een handje te helpen in hun tuin of op hun land. De groep particulieren met iets meer dan een grote tuin – een paar hectare grond, maar geen agrarische bestemming – heeft veel potentie voor het verhogen van natuurwaarden. Voor deze groep eigenaren is er het nieuwe Praktijknetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zet voor deze groep particuliere eigenaren een praktijknetwerk op voor kennisuitwisseling, het delen van praktijkervaring en inspiratie over biodiversiteit. Er hebben zich al zo’n zestig belangstellenden aangemeld. SLG zoekt voor elke Gelderse gemeente een ambassadeur. Op dit moment zijn er al ambassadeurs voor zeventien gemeenten.

Zo heeft Lambert Romijnders zich aangemeld als ambassadeur voor de gemeente West Maas en Waal. Lambert is op zijn terrein vijf jaar bezig met biodiversiteit. Zijn terrein van 8000 m2 bestaat uit een hoogstamboomgaard met nestkasten voor vogels, bijenhagen, een insectenhotel en een takkenril van snoeiafval voor de egel. Lambert heeft een bloemenmengsel ingezaaid waar het 's zomers zoemt van insecten. “Ze zorgen voor evenwicht. Dat wil ik mensen laten zien. Ik hoop dat er in mijn gemeente meer aandacht voor biodiversiteit komt.” Lambert wil ook graag leren van anderen in het praktijknetwerk.

Voor de regio Rivierengebied is SLG nog op zoek naar ambassadeurs voor onder meer de gemeenten Nijmegen en Wijchen. Een ambassadeur heeft een divers terrein en heeft al ervaring opgedaan met natuurvriendelijk beheren. Een ambassadeur is een inwoner van het buitengebied die al langere tijd bezig is met het vergroten van de biodiversiteit. Interesse? Ga naar landschapsbeheergelderland.nl/praktijknetwerk-biodiversiteit-buitenlui.

Meer informatie 

Voor meer informatie over het Praktijknetwerk kun je contact opnemen met José Lamain van SLG, j.lamain@landschapsbeheergelderland.nl of tel. 06-10430263.



 

Afbeelding