Opening Zonnepark de Grift

NIJMEGEN - Zondagmiddag 22 mei vindt in Nijmegen-Noord om 13.30 uur de feestelijke opening plaats van Zonnepark de Grift. Belangstellenden kunnen van 14.00 tot 17.00 uur een kijkje komen nemen. Bezoekerscentrum Mussenhut is te vinden aan de Griftdijk 244 in Nijmegen. Bent u ook aanwezig of wilt u meer weten? Stuur een mail naar info@energiecooperatiewpn.nl.

Het nieuwe zonnepark is na Windpark Nijmegen-Betuwe het tweede grote energieproject van Energiecoöperatie WPN. Het park wekt met ruim 11.000 zonnepanelen energie op voor 1475 huishoudens. 

Inwoners van Nijmegen en omgeving zijn via de coöperatie zelf eigenaar van het zonnepark. Ook hebben zij aan de voorbereiding van het project meegewerkt.
Er wordt een lintje doorgeknipt, betrokkenen bij de bouw van het park zijn aanwezig, je kunt met hen in gesprek en ze vertellen je hun verhaal. Iedereen is welkom om het zonnepark met eigen ogen te bekijken of beklim met een VR bril een windmolen. Geniet van een drankje in de mooie tuin bij het bezoekerscentrum. Ook voor de kinderen zijn er activiteiten.

Naast de opening van het zonnepark viert de coöperatie ook het vijfjarig bestaan van Windpark Nijmegen-Betuwe. Het wind- en zonnepark wekken samen duurzame energie op voor zo'n 8500 huishoudens per jaar.

De coöperatie wil in de toekomst nog meer lokale projecten ontwikkelen en zo verder bijdragen aan de energietransitie.