Afbeelding
Foto: Sophie Vermeulen

Met Lindenbergs Global Arts proef je in juni en juli van wereldse kunstvormen

NIJMEGEN - De Lindenberg wil de vele gezichten die cultuur kan hebben een thuis geven in hun Cultuurhuis. De maanden juni en juli staan daarom in het teken van het project Global Arts: een reeks workshops en korte cursussen van kunst- en cultuurvormen van over de hele wereld, gegeven door docenten met diverse achtergronden. 

Jong tot oud kan met Global Arts proeven van andere vormen van dans, muziek en beeldende kunst dan ze van de Lindenberg gewend zijn. Je kunt je vanaf nu inschrijven, alle workshops en cursussen vinden plaats op de centrumlocatie van de Lindenberg.

"De Lindenberg wil er zijn voor iedereen. Het Cultuurhuis biedt al veel cursussen en workshops aan, maar beseft zich goed dat de grenzen van kunst en cultuur verder reiken dan de Nederlandse traditionele kunstvormen. Daarom heeft de Lindenberg speciaal voor Global Arts freelancers aangetrokken die afkomstig zijn uit andere landen en culturen. Op deze manier hebben we het aanbod workshops en korte cursussen uitgebreid, zodat meer mensen enthousiast worden deel te nemen aan culturele activiteiten", aldus de Lindenberg.

Zo geeft de Zuid-Afrikaanse Kerry Wallace een korte cursus African Batik, doet de Cubaan Mario Alvarez alles uit de doeken over Zuid-Amerikaanse schilderkunst en leert de Syrische Mohanad Ataya je oed spelen. Op wereldreis binnen de disciplines beeldende kunst, muziek en dans. De workshops en cursussen worden deels in het Engels en deels in het Nederlands gegeven. Bekijk het aanbod op
www.delindenberg.com/globalarts