Woonvereniging De Vonk opent deur op GemeenschappelijkWonenDag

NIJMEGEN - Woongemeenschappen in het hele land openen zaterdag 21 mei op de GemeenschappelijkWonenDag hun deuren voor publiek. Ook bij woonvereniging De Vonk in Nijmegen, woongemeenschap van 50-plusser, is iedereen tussen 14.00 en 17.00 uur welkom.
"De Vonk laat iedereen graag zien waarom wij als bewoners hier zo graag wonen. En ook vertegenwoordigers uit de gemeente, lokale politiek en woningcorporatie leiden wij graag rond in onze woongemeenschap. Bij hen valt immers nog veel te winnen als het gaat om het (h)erkennen van de grote toegevoegde waarde die woongemeenschappen juist binnen de gemeente Nijmegen kunnen hebben. Denk aan gelukkige en zelfstandige senioren die daardoor minder snel bij bijvoorbeeld het zorgloket aankloppen. Of de betere doorstroming van de woningmarkt, waaraan gemeenschappelijk wonen kan bijdragen."
Na ontvangst in de gemeenschappelijke ruimte waar u informatie krijgt en vragen kunt stellen, is er elk half uur een rondleiding en kunt u de gemeenschappelijke tuin en enkele appartementen bekijken.

Nederland kent enkele honderden woongemeenschappen van 50-plussers. Bewoners wonen er zelfstandig met behoud van privacy. Zaken als een ontmoetingsruimte, auto's, fietsen, gereedschap en tuin worden veelal gedeeld. Bewoners ondernemen gezamenlijk activiteiten en bieden elkaar de helpende hand. Meer info:
www.woonvereningdevonk.net.



www.gemeenschappelijkwonendag.nl