Activiteiten in het Poëziecentrum

NIJMEGEN - Er is zaterdag 21 mei veel te doen in het Poëziecentrum, gevestigd in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. 

Vanaf 11.00 uur loopt Frouke Arns langs gedichten in de benedenstad. De oud-stadsdichter staat stil bij een literair baken of andere bijzondere plekken om een gedicht voor te dragen dat daar past. Deelname kost 10 euro (dat is inclusief wandeling, gedichtenbundel, route én gids). Aanmelden via poeziecentrumnederland@gmail.com.
Om 12.00 uur bespreekt Wim van Til met belangstellenden tijdens de Lunchpauze Poëzie de nieuwe bundels van de afgelopen weken.

Vanaf 14.00 uur presenteert Jos van Hest een middag vol poëzie in het licht van de bij Uitgeverij Spleen verschenen bundel ‘5 gedichten van Baudelaire’. Charles Baudelaire wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters van de 19-eeuwse Franse literatuur. Voor deze versie uit de reeks ‘Vertalersweelde’ werden 5 gedichten van Charles Baudelaire opnieuw vertaald, en lieten meer dan veertig Nederlandse en Vlaamse dichters zich inspireren door zijn werk. Hun reflecties zijn in deze bundel tezamen gebracht. 

Tijdens deze bijeenkomst worden de nieuwe vertalingen voorgelezen en verschillende dichters zijn aanwezig om hun reflectiegedichten te laten horen. 

Voor meer informatie kijk op: 
www.poeziecentrumnederland.nl