Science Café > Neuromorfe Computers
Science Café > Neuromorfe Computers Foto: Alan de le Cruz / Unsplash

Bijeenkomst Science Café

NIJMEGEN - Nu de grenzen van conventionele computers in zicht komen, verkennen wetenschappers andere strategieën van informatieverwerking. Hierbij zijn neuromorfe computers een optie met een fenomenaal potentieel. 

De principes ervan zijn geïnspireerd door het idee dat onze hersenen nog altijd in staat zijn supercomputers te overtreffen, maar minder energie verbruiken. Wat zijn de manieren van aanpak en uitdagingen bij de ontwikkeling van op het brein geïnspireerde technologieën? En welke toekomstige toepassingen en doorbraken kunnen we verwachten? Tijdens het (Engelstalige) Science Café in The Shamrock aan de Smetiusstraat 17 in Nijmegen op maandag 23 mei laten twee wetenschappers ons kennismaken met de belangrijkste aspecten van het neuromorfisch onderzoek. 

Johan Mentink bespreekt het opkomende potentieel van neuromorfe technologie als kandidaat voor de vervanging van huidige high-performance computers. Yoeri van de Burgt gaat in op zijn werk aan de ontwikkeling en implementatie van organische neuromorfe apparaten, waarmee hij breinprestaties nastreeft bij machine learning-toepassingen. Er is elektronische muziek en Lo-Fi-visuals van Delt?Tune en Gammaray. Aanvang 19.30 uur, gratis entree.  Voor meer informatie: www.sciencecafenijmegen.nl.