Sopraan Fenna Ograjensek.
Sopraan Fenna Ograjensek. Foto:

Lente Concert Nijmeegs Mannenkoor

NIJMEGEN - Het Nijmeegs Mannenkoor houdt zondag 22 mei in de Molenstraatkerk aan de Molenstraat 37 in Nijmegen het Lente Concert. 

Aanvang 14.30 uur (toegang vanaf 14.00 uur). Toegangsbewijs15,00 euro, te bestellen via pm-kznm@live.nl . Vrije zitplaatsen. Met medewerking van sopraan Fenna Ograjensek. Fenna is een veelgevraagde en veelzijdige zangeres en staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek. Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor staat sinds 2006 onder leiding van Dion Ritten. Achter de vleugel neemt plaats Véron Joustra.


Ledenvergadering Accio

NIJMEGEN -  De Algemene Ledenvergadering van huurdersvereniging Accio heeft plaats op zaterdag 21 mei. De bijeenkomst in het Oud Burgeren Gasthuis aan de Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen van 13.30 tot 16.00 uur. Alleen toegankelijk voor leden van Accio.

Tijdens de vergadering geeft het bestuur een toelichting op de activiteiten van de vereniging in 2021. Daarnaast legt zij verantwoording af over het financiële reilen en zeilen en wordt op hoofdlijnen vooruit gekeken naar plannen voor de toekomst. Verder wordt een nieuwe kandidaat voor het bestuur voorgedragen. Huurdersvereniging Accio behartigt de belangen van de huurders van woningcorporatie Talis in zowel Nijmegen als Wijchen. Voor het jaarverslag en informatie over Accio: www.hv-accio.nl.


Sprookjesachtig klassiek 

NIJMEGEN/ARNHEM - Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel speelt een kleurrijke en gevarieerde concertreeks met sprookjesachtige tinten. Maria Milstein speelt Prokofjevs Eerste Vioolconcert. Daarnaast speelt het orkest onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk de aansprekende, kleurrijke en meeslepende balletmuziek over het volkssprookje De vuurvogel van Stravinsky. en er staan werken van Debussy en Ravel op programma. 

Zondag 15 mei in De Vereeniging in Nijmegen (14.15 uur - vanaf 23,00 euro) en zaterdag 21 mei in Musis Arnhem (20.00 uur - vanaf 23,00 euro). Eén uur voor aanvang vindt er een gratis inleiding plaats. Hiervoor graag vooraf opgeven via de site van de betreffende zaal.