Een wandelaar loopt een gedeelte van ‘Wegen met Zegen’.
Een wandelaar loopt een gedeelte van ‘Wegen met Zegen’. Foto:

Pelgrimstocht 'Wegen met Zegen'

REGIO - Nog niet zo lang geleden betekende pelgrimeren vaak een lange voettocht naar bijvoorbeeld Rome, Santiago de Compostella of Lourdes. Sinds kort kunnen mensen ook in Nederland terecht voor wandeltochten van bezinning. 

De tocht ‘Wegen met Zegen’ loopt in elf etappes langs plaatsen van bezinning en inspiratie in de Betuwe. Ook voor wandelaars zonder een spirituele inslag is op deze meerdaagse wandeltocht veel te beleven. De openingsceremonie is zondag 15 mei vanaf 13.30 uur in de Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96 in Nijmegen. 

De route is er voor iedereen die van meerdaagse wandelingen houdt, maar biedt ook vele mogelijkheden voor verdieping. De Pelgrimstocht is 150 kilometer lang en is verdeeld in elf etappes. Onderweg komen de wandelaars langs meer dan veertig verschillende kerken en kapellen. 

Het wandelboekje en de website bieden een schat aan informatie over de geschiedenis, het landschap, de bezienswaardigheden, verhalen, mythes en legendes vanuit de omgeving.

Voor meer informatie kijk op de website www.wegenmetzegen.nl.


"Juist in onze hectische tijd is het immers goed om af en toe ‘een pas op de plaats' te maken en even tijd voor jezelf te nemen", aldus dominee Wilma Hartogsveld: "Zowel de Protestantse Gemeente de 4-plek als de Maria Magdalenaparochie zoeken naar eigentijdse manieren om mensen hier en nu te inspireren. De Christelijke traditie heeft daarin veel te bieden zoals mediteren, pelgrimeren, het delen van verhalen en rituelen."