D66: 'Zomerkamp voor

Oekraïense kinderen'

NIJMEGEN - “Alle kinderen verdienen een fijne en zorgeloze zomer, zeker kinderen die zijn gevlucht uit een oorlogssituatie”, vindt Marijke Synhaeve van D66. Synhaeve geeft gehoor aan de oproep van de burgemeester uit Kiev, Vitali Klitsjko, om zomerkampen te organiseren voor Oekraïense vluchtelingen.

Klitsjko vraagt de Europese Unie om Oekraïense kinderen en jongeren te ontvangen in zomerkampen in Europese steden of regio’s. D66 vindt dit een mooie concrete oproep en wil graag dat gemeente Nijmegen hier gehoor aan geeft. Het gaat dan om zomerkampen voor kinderen en jongeren in Nijmegen, waarbij Oekraïense kinderen en jongeren in het bijzonder voor worden uitgenodigd. Synhaeve, vicefractievoorzitter en portefeuillehouder zorg en welzijn, stelt: “Uit Oekraïne gevluchte kinderen en jongeren staan dagelijks onder grote druk.
Zomerkampen bieden bij uitstek een omgeving om even weer te spelen en kind te zijn. De zomervakantie start bijna, dus we moeten kijken hoe we dit binnen nu en een paar weken regelen.” Omdat een vredesakkoord rondom de oorlogssituatie in Oekraïne en Rusland niet nabij lijkt, is het aannemelijk dat de vluchtelingenstroom verder zal toenemen en meer mensen onze kant op zullen komen.