Afbeelding

Nijmeegse Bokser Jan Calis
Nederlands kampioen

NIJMEGEN - Jan Calis -uitkomend voor boksvereniging NABA uit Nijmegen- bokste vrijdag 24 juni de halve finale en won deze overtuigend met 3-0 score. Dat was een goede opsteker voor zaterdag waar de finales plaatsvonden in Ahoy Rotterdam.

Die ochtend was het al weer op tijd op pad want de weging was om 11.00 uur. Daarna was het wachten tot hij aan de beurt was in het grote Ahoy waar hij tussen de allerbeste boksers van Nederland rond mocht lopen en in actie mocht komen.

De dertiende partij was hij dan eindelijk aan de beurt tegen Roel Abbo van BT de ring Oostzaan. Beide boksers begonnen een beetje afwachtend, Jan pakte al snel meer initiatief maar moest oppassen voor de harde counters van de tegenstander. Jan bleef drie rondes lang het voortouw nemen en scoorde mooie treffers en kreeg steeds meer grip op de tegenstander. Hij won dan ook met weer een drie tegen nul score en is daarmee Nederlands kampioen. Het is al zijn vijfde winstpartij en is daarmee nog steeds ongeslagen.