Afbeelding
Foto:

Vijfde dichtbundel van

voormalig stadsdichter

NIJMEGEN - Eind juni verscheen bij Uitgeverij De Arbeiderspers de vijfde dichtbundel van Marijke Hanegraaf. Hanegraaf woont sinds 1997 in Nijmegen en was Stadsdichter van Nijmegen in de periode 2013, 2014. Rond haar 50e begon ze aan poëzie.

 Haar debuutbundel Veerstraat, verscheen in 2001. De bundel werd genomineerd voor de C. Buddinghprijs. Daarna verschenen de bundels 'Proefsteen', 'Restruimte en 'Ergens slapen de anderen'. Alle bundels zijn uitgegeven door De Arbeiderspers.

Hanegraaf is inmiddels 76.  Ze is vrijwilligster bij het Poëziecentrum Nederland dat gehuisvest is in Bibliotheek de Mariënburg en verzorgt  onder andere -samen met andere vrijwilligers- poëziewandelingen in het centrum van Nijmegen. Sinds enige maanden houdt ze op vrijdag een poëziespreekuur dat prima bezocht wordt.

De vijfde dichtbundel heet Bestaansbegeerte. Het bestaan en het raadsel te willen bestaan wordt van veel kanten belicht. Bijvoorbeeld in de gedichten over haar reis naar haar dochter die in Nieuw-Zeeland woont. Enerzijds is er haar behoefte aan samenzijn met haar dochter, anderzijds is er haar stevig verankerde wens de dierbare dochter de vrijheid van een eigen bestaan te gunnen. Bestaansbegeerte is te koop bij het Poeziecentrum Nederland en in de boekhandel. (marijkehanegraaf.nl)

Afbeelding