Nacht van de vleermuis

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het laatste weekend van augustus is het de Europese Nacht van de Vleermuis. IVN Rijk van Nijmegen verzorgt zaterdag 27 augustus een natuurexcursie. Start om 20.45 uur op de parkeerplaats van sportvereniging BVC12 aan de Alde Weteringweg 1 in Beek-Ubbergen. De excursie eindigt rond 22.30 uur. 

Het gezelschap loopt die avond een rondje om het Wylerbergmeer, een gebied dat van oudsher bekend is vanwege de vele vleermuizen. De overgang van stuwwal naar Ooijpolder is een ideaal leefgebied voor vleermuizen. Ze rusten overdag in de veelal oude, holle bomen op de Duivelsberg waarna ze in de schemering op jacht gaan naar insecten. Die zijn vooral te vinden in de waterrijke omgeving van Wylerbergmeer en Ooijpolder.

“We kijken en luisteren welke vleermuizen hier rondvliegen, we doen dit onder andere met een vleermuisdetector. Een leuke en spannende activiteit voor jong en oud, onder leiding van ervaren vleermuisgidsen”, aldus IVN.

Deelname: 2,00 euro per persoon, gratis voor jongeren onder 16 jaar en voor leden IVN,  KNNV en Groei en Bloei. Aanmelden vóór 25 augustus via  paul.ivn.lbg@gmail.com. Meer informatie: Paul Leenders, 024-3972405.

www.nachtvandevleermuis.nl