Festival Batenburg Baroque

BATENBURG - Batenburg heeft een fonkelnieuw zomerfestival: Batenburg Baroque. Tussen 26 en 28 augustus komen internationaal gerenommeerde musici vanuit heel Europa naar het havenstadje aan de Maas. 

Naast concerten in de Oude Sint-Victorkerk opent nu ook de Nieuwe Victorkerk haar deuren. 

Violiste en initiatiefnemer Judith Steenbrink: “Karst Beens, nieuwe eigenaar van de Nieuwe Victorkerk, heeft ons gastvrij ontvangen. Holland Baroque gaat tijdens het festival in de kerk repeteren en voert daarna op 27 augustus samen met blokfluitist Erik Bosgraaf het programma ‘Baroque!' uit." 

"Deze kerk leent zich heel goed voor barokmuziek. Er is genoeg ruimtelijkheid en de kerk is sfeervol. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers uit Batenburg gaan we een paar dagen van tevoren het interieur afstoffen om te zorgen dat de kerk er weer pico bello bijstaat. Vijf stofzuigers, even met de stofdoek erdoor heen, muziekstandaarden op het altaar en concertbelichting: de ruimte is zo weer speelklaar. De banken staan er namelijk nog en de akoestiek is prachtig. Geweldig dat de deuren open gaan. Het wordt een feestelijk gebeuren." 

Voor het volledige programma en kaarten tijdens Batenburg Baroque ga naar www.batenburgbaroque.nl



Karst Beens: "Ik ben blij dat ik de gelegenheid kan bieden om de kerk open te stellen voor Batenburgers en mensen uit de omgeving. De ruimte is prachtig en een concert is een mooie gelegenheid om de kerk weer te bezoeken.”