Deelnemers aan de eerste doedag geveltuintjes op 14 mei. (Foto: David van Haren)
Deelnemers aan de eerste doedag geveltuintjes op 14 mei. (Foto: David van Haren) Deelnemers eerste doedag geveltuintjes op 14 mei. Foto: David van Haren

Help de binnenstad aan
100 nieuwe geveltuintjes

NIJMEGEN - Een binnenstad met zoveel mogelijk groen. Wil jij dat ook? Doe dan mee en vergroen op zaterdag 24 september samen met je buren jouw straat met geveltuinen. Operatie Steenbreek en NL Bloeit! zorgen voor plantjes, materiaal, begeleiding en lunch. De doedag is een samenwerking met Hartje Nijmegen.

Op zaterdag 24 september (Burendag) is er een tweede geveltuintjes doedag voor en met bewoners van de Nijmeegse binnenstad. Tijdens de eerste doedag op 14 mei legden bewoners van de benedenstad samen dertig geveltuintjes aan in de Oude Havenstraat, Kloosterstraat, Bottelstraat, Halvegas, Kloosterhof en Van Berchenstraat. Het doel is om dit jaar in de binnenstad minimaal honderd geveltuintjes te realiseren. "NL Bloeit! checkt altijd van tevoren of het mogelijk is om zonder problemen een geveltuin aan te leggen. Op de doedag zelf helpen we je tussen 10.00 en 14.00 uur op weg met het aanleggen van je geveltuin. Je krijgt plantjes en we zorgen voor het juiste materiaal om mee te werken. Voor de harde werkers zorgen we ook voor een lekker hapje en drankje als lunch", aldus de organisatie.

De geveltuintjes doedag is voor bewoners van de binnenstad. Voor alle Nijmegenaren is er op 4 september een stadssafari en een hittestress bijeenkomst op 13 september. 
Info en aanmelden: debastei.nl/  actieplanbinnenstad