Leden van 't Verzetje op de pedalen. (Foto: Charlotte Bakker)
Leden van 't Verzetje op de pedalen. (Foto: Charlotte Bakker) Foto:

Pukkeltocht

BEMMEL – Hou je van fietsen? Vergeet je dan niet in te schrijven voor de veertigste Pukkeltocht, zondag 28 augustus. Toer- en wielerclub ’t Verzetje biedt die dag voor het eerst sinds 2020 weer twee volledig uitgepijlde routes aan door het Rijk van Nijmegen.

Je kiest voor 90 of 120 kilometer en komt daarbij uitdagende klimmetjes tegen. Maar het is niet alleen maar afzien: je toert ook lekker over dijken en door de Hatertse Vennen. De tocht begint en eindigt bij het clubhuis van ’t Verzetje, aan de Sportlaan 1b in Bemmel. Je kunt starten tussen 08.30 en 11.00 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.pukkeltocht.twctverzetje.nl.

Foto-expositie 
'De kleine wereld'

BEEK - Macro-fotograaf Karl Essers brengt de wereld van bloemen en huis-, tuin- en keukeninsecten groots in beeld. Foto's van Essers zijn nog te zien tot en met zondag 9 oktober in Kalorama aan de Nieuwe Holleweg 12 in Beek. Dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur. Er is gelegenheid om zijn werk te kopen.

In de jaren zeventig maakte Essers al graag inspirerende foto's van alledaagse beesten. Nu focust hij het liefst op de kleine aardbewoners die onze ogen vergeten te zien. Urenlang bestudeert hij hoe de natuur samenwerkt. Vol geduld en liefde legt hij de wereld van de Nederlandse achtertuin vast. Van een snuitkever tot de stamper van een bloem, Karl laat je op nieuwe wijze naar de wereld kijken. Voor meer info: kkemacro@ziggo.nl.

Tissonant zoekt nieuwe leden

NIJMEGEN - Vocaal Ensemble Tissonant zoekt nieuwe leden. Het ensemble is een gemengd koor uit Nijmegen en heeft nog plaats voor een sopraan en een bas.

Tissonant zingt klassiek repertoire uit verschillende stijlperiodes. De repetities zijn woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur. Voor meer informatie: petrapoels007@gmail.com of tel. 06-53508455. Of kijk op www.tissonant.nl.

Sint Caecilia zingt liederen van 
Iona en Taizé

GROESBEEK - In 1938 stichtte dominee George MacLeod op het Schotse eiland Iona de Iona Community, een oecumenische gemeenschap die naar nieuwe wegen zoekt om het evangelie in deze tijd vorm te geven. Net zoals in het bekendere Taizé is dit een gemeenschap met een rijke traditie aan eenvoudige liederen, die gemakkelijk door iedereen meegezongen kunnen worden.

Kerkkoor Sint Caecilia uit Groesbeek heeft een 30-tal liederen uit Iona en 25 Taizé gezangen op het repertoire staan. Dirigent Eugène Ceulemans heeft al deze gezangen van vierstemmige bewerkingen voorzien. Wilt u kennismaken met dit koormuziek? Het koor repeteert elke donderdagavond om 19.30 tot 21.00 uur in de kapel van de Kloostertuin in Groesbeek en luistert iedere zondag om 10.00 uur de vieringen op in de kerk van Cosmas en Damianus. 

Zomerconcert

UBBERGEN - Ter afsluiting van het zangweekend op zaterdag 20 en zondag 21 augustus van de Beek Ubbergense Zomerschool (BUZS 2022) - onder de naam ‘Musica in Scena’ - is er traditiegetrouw zondag 21 augustus een klein optreden als ‘kijkje in de keuken’. Met medewerking van sopraan Claudia Wijers en mezzosopraan Veronique Lamers. Het concertje is van 16.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom in de aula van de HAVO Notre Dame aan de Kasteelselaan 50 in Ubbergen. De toegang is gratis. U kunt binnenlopen vanaf 15.30 uur.

Persberichten

NIJMEGEN - Heeft u een persbericht voor de redactie, stuur uw bericht naar redactie@brugnijmegen.nl. Ook een foto kunt u insturen, graag als los jpg-bestand van minimaal 350 kB. Vermeld dat de foto rechtenvrij is.