'Hoe eet jij je rijst?' in Universiteitsbieb

NIJMEGEN - Samenvallend met de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Aziƫ, presenteert de Radboud Universiteitsbibliotheek de tentoonstelling 'Hoe eet jij je rijst?'

De vraag 'Hoe eet jij je rijst?' staat centraal in het boek 'Twijfelindo' van Armando Ello waarin hij 277 jongeren fotografeert en interviewt over de beleving van het Indisch zijn in de verschillende generaties.

In de tentoonstelling worden de individuele beleving en verwerking van koloniale geschiedenis in literatuur en lectuur, de maatschappelijke en culturele resonantie ervan in eten en muziek, en academische vraagstukken en onderzoek samengebracht in een representatieve waaier van boeken en archiefmaterialen uit de collecties van de Radboud Universiteitsbibliotheek en persoonlijke archieven.

Inclusief een preview van de in het najaar 2023 geplande expositie 'Politiek en praktijk van opvoeding: weeshuizen, internaten en adoptie in (post)koloniaal Indonesiƫ (1808-1984)', in samenwerking met dr. Maaike Derksen en Katholiek Documentatie Centrum.

De tentoonstelling loopt tot 25 september en is gedurende openingstijden van de bibliotheek gratis toegankelijk. 

De Universiteitsbibliotheek is gevestigd op de 1e etage van het Erasmusgebouw aan de Erasmuslaan 36 in Nijmegen.