Zinderende Zomerweken

BERG EN DAL - Na twee jaar van coronabeperkingen vinden in de gemeente Berg en Dal weer de Zinderende Zomerweken plaats. 

Tijdens deze Zinderende Zomerweken worden activiteiten aangeboden in verschillende thema’s, te weten muziek, eten en drinken, sport en spel en ontdekken. Zo kun je aanschuiven bij Wijngaard de Plack voor een wijnproeverij of ga op ontdekking in de wijngaard tijdens de 'kinderspeurtocht tussen de druiven'. Trek je wandelschoenen aan en geniet van de prachtige 'Kiek dor' route inclusief een knapzak met lekkers voor onderweg (start café Hopmans). 

Ook dit jaar verzorgt Marieke van Ruitenbeek weer een Lazy Sunday Afternoon en wel op zondag 28 augustus (Wijngaard de Plack). Bij Museumpark Orientalis is van alles te beleven rondom het thema 'Romeinse zomer'.  

Voor meer informatie en tickets: www.bergendalbruist.nl. 


Expositie 'In Natura'

PERSINGEN - Nell van Eekeren en Marijke van Seters exposeren zaterdag 27 en zondag 28 augustus in het Kerkje van Persingen enkele schilderijen. De expositie heeft als titel 'In Natura'. Beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. De schilderstijl van Van Eekeren laveert tussen figuratief en abstract, met de natuur als belangrijkste inspiratiebron. Ook in het werk van Marijke van Seters is de natuur het belangrijkste thema. Haar schilderijen worden opgebouwd uit een veelvoud van transparante lagen olieverf. 

In haar schilderijen geeft zij een eigen visie op natuur en schoonheid weer, waarbij de werking van het licht een belangrijke rol speelt.