Provincie waarschuwt voor mogelijk
te steile bodems in zwemlocaties

NIJMEGEN - De provincie Gelderland controleert regelmatig de kwaliteit van het zwemwater en houdt ook de veiligheid in de gaten. 

"Door de aanhoudende droogte is de waterstand in een groot aantal zwemlocaties/recreatieplassen gedaald en dat heeft gevolgen voor de diepte van de oevers", meldt de provincie. "De bodem kan vanaf de waterkant dan steil(er) aflopen, waardoor zwemmers sneller in (te) diep water kunnen komen. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden omdat de bodem eerder dan verwacht onder je verdwijnt. Voor kinderen en niet geoefende zwemmers kan dit zeer gevaarlijk zijn. Let een beetje op elkaar", is het advies van de provincie. Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan ook. Stuur dan een bericht naar: provincieloket@gelderland.nl.
Zwem uitsluitend bij de officieel aangewezen zwemwaterlocaties. Op deze locaties worden waterkwaliteit en veiligheid gecontroleerd. Al deze locaties staan op www.zwemwater.nl en zijn bij de zwemwaterlocatie te herkennen aan een blauw informatiebord van de provincie. Zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico. Zorg ervoor dat je zwemvaardig bent.

Via www.zwemwater.nl en de zwemwaterapp kun je de meest actuele informatie over alle aangewezen zwemwaterlocaties vinden.