Roy Jansen.
Roy Jansen. Foto:

De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

“Ik ben hier vandaag op vakantie. Nog nooit ben ik in deze mooie stad geweest. Het schijnt zelfs dat dit de oudste stad van Nederland is. Omdat ik graag meer van de stad wilde weten, heb ik net een audiotour gedaan", aldus Roy Jansen. 

"Ik ben met de trein uit Tilburg gekomen want daar woon ik.  Bij het station ben ik gestart met mijn wandeling. Daarna door het park en door het oude centrum via de Waalkade. Weer naar boven naar de stad en hier uitgekomen bij de Mariënburgkapel." 

"Mooi vond ik ook de oude vestingmuren en toren in het Kronenburgerpark. Natuurlijk kende ik het park al door Frank Boeijen. Maar nu heb ik het park echt gezien. Prachtig, heel sfeervol en leuk dat iedereen lekker op het gras ligt te genieten van het mooie weer. Ja het park vond ik het mooiste van wat ik tot nu toe gezien heb." 

"Het valt me op dat er overal in de stad veel groen is, meer dan in Tilburg. Ik zou ook eigenlijk ook eens zo’n audiotour moeten doen in mijn eigen stad. Wie weet wat ik nog allemaal ga ontdekken.”  


Kindness 
Collectief
is weer actief

NIJMEGEN - "Het Kindness Collectief Nijmegen heeft de afgelopen tijd weer een hoop aardige dingen gedaan voor mensen in Nijmegen. Zo hebben we onlangs bij verschillende flats zo'n duizend handgeschreven briefjes in de brievenbus gedaan met daarop een aardige boodschap", aldus Lerrie Grooten en Rosalie van Woezik.

"Verder hebben ze de afgelopen drie jaar honderden bloemetjes gekocht bij de supermarkt en het personeel gevraagd om die bloemen later op de dag gratis aan een klant te geven. Wil je zelf ook eens zoiets doen? Koop dan de eerstvolgende keer dat je in een winkel komt waar het personeel heel aardig is iets kleins en vraag of ze het later die dag aan een willekeurige klant willen geven. Misschien bezorg je iemand wel een goede dag!" Kijk eens op de Youtube account van Kindness Collective Nijmegen. Voor meer informatie: actsofkindnessnijmegen@gmail.com of
findyourselfamomenttogrow.nl

Creatief Centrum gaat weer open

NIJMEGEN - Creatief Centrum Nijmegen Zuid gaat maandag 15 augustus weer open.
Na 4 weken dicht te hebben gezeten staat de deur op werkdagen weer open. Een plek waar je dagelijks met anderen bezig kan zijn met je hobby. Loop eens vrijblijvend naar binnen om een kijkje te nemen en laat je rondleiden om te zien wat er allemaal te doen is. Voor meer informatie bel 024-345-2113 of neem een kijkje op www.ccnz.nl.

Klaverjassen 
en jokeren

NIJMEGEN - Kaartliefhebbers opgelet. In september kan men weer elke vrijdagavond jokeren en klaverjassen in De Schakel aan de Archimedesstraat 9 in Nijmegen. Elke vrijdag van 19.00 tot 22.15 uur. De club kan wel nieuwe leden gebruiken. Voor nadere informatie: Wim Smitjes, tel.06-30405408.

Jaarmarkt 
Agneskerk

NIJMEGEN - De Agneskerk aan de Sint Agnetenweg in Nijmegen houdt zondag 11 september van 11.00 tot 16.00 uur haar jaarmarkt.

Op de zaterdagen 27 augustus en 3 september kan men tussen 09.00 en 12.00 uur bij de kerk spullen afleveren. Verder zijn er nog kramen te huur voor 27,50 euro. Info: Chris Engelaar, tel. 06-28686386 of chrisengelaar@outlook.com.