Nominatie Compassiepluim Nijmegen 2022

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls reikte in 2017 namens Nijmegen Stad van Compassie de eerste Compassiepluim uit aan Yvon ten Brummelhuis van het Marikenhuis met een eervolle vermelding voor de Kleurfabriek. Ook dit jaar wordt in de Vredesweek in september de Compassiepluim uitgereikt. Evenals vorige jaren wordt de pluim uitgereikt aan een persoon, een organisatie of voor een activiteit. De prijs is bestemd voor iemand die (of iets dat) ‘harten verwarmt, mensen verbindt en welzijn bevordert’. 

Alle Nijmegenaren kunnen een persoon, organisatie of activiteit nomineren voor de Compassiepluim 2022. Stuur vóór 7 september de naam van degene of de activiteit die u nomineert (met contactgegevens) en uw motivatie voor uw nominatie naar post@nijmegenstadvancompassie.nl met als onderwerp ‘compassiepluim 2022’.

In 2018 ging de Compassiepluim naar Woon- en Werkgemeenschap Babylon en in 2019 naar Straatmensen voor Straatmensen. In 2020 werd de compassiepluim toegekend aan De Luisterlijn met een eervolle vermelding voor het project Gek in de Klas en in 2021 viel de eer te beurt aan Margriet Bosma van de Voedselbank en een aanmoediging voor Boden Wilson-Storay van de Nijmeegse stichting United for All.

Nijmegen Stad van Compassie is een initiatief waarin organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen aan dat gezamenlijk doel trachten te werken door met elkaar kennis te maken, ideeën en ervaringen uit te wisselen en in eigen kring compassie te bevorderen. Inmiddels zijn meer dan 100 organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen aangesloten bij Nijmegen, stad van Compassie.

www.nijmegenstadvancompassie.nl