Heino Falcke met de wereldberoemde foto van het zwarte gat.
Heino Falcke met de wereldberoemde foto van het zwarte gat. Foto: Boudewijn Berends

Beleef de wondere wereld van de ruimtevaart

Algemeen

NIJMEGEN - Bellen via satellieten in de ruimte vinden we inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar wat biedt de ruimte ons verder nog? En wat kunnen we eigenlijk met deze kennis? Tijdens ‘De Nacht van de Ruimte’ op donderdag 15 september krijg je antwoord op deze én nog veel meer vragen. 

In het openluchttheater Goffert in Nijmegen beleef je een avond vol inspiratie, innovatie, muziek en poëzie. Voor de organisatie tekent INNOVATE ism de Radboud Universiteit. 

Sprekers

Heino Falcke, Professor Radio Astronomie and Astrofysica. Je hebt het vast en zeker voorbij zien komen: de wereldberoemde foto van het zwarte gat. De persoon achter dit werk is Heino Falcke. Tijdens ‘De Nacht van de Ruimte’ neemt hij ons mee in zijn zoektocht naar ons bestaan.

De Nederlander Oliver Daemen, ging op ruimtevaart met Jeff Bezos. Daemen is de jongste astronaut óoit. Op 18-jarige leeftijd mocht hij samen met Jeff Bezos mee in zijn nieuwe raket van ruimtevaart startup Blue Origin. Oliver vertelt tijdens de ‘Nacht van de Ruimte’ over de beste 10 minuten van zijn leven.

Marc Klein Wolt, Radboud RadioLab. Hij presteerde het om een telescoop mee te laten liften naar de maan, maar de plannen van astronoom Marc Klein Wolt reiken nog verder. Tijdens deze avond vertelt hij meer over zijn ambities en waarom deze van belang zijn voor onze toekomst.

Marjolein van Heemstra, De Correspondent. Gefascineerd door de ruimte bedenkt dichter en theatermaker Marjolein van Heemstra haar teksten en theaterstukken. Jarenlang was ze vast columnist bij de Trouw. Tijdens ‘De Nacht van de Ruimte’ gaat ze dieper in op haar visie op de ruimte.

Jesse Laport, Stadsdichter. Dichter en woordkunstenaar Jesse Laport kun je gezien hebben op Lowlands Festival of op één van onze INNOVATE events. Jesse rondt de avond af met een live-geschreven gedicht. Verwondering en een lach gegarandeerd.

Lezersactie

Tickets (7,50 euro), wees er snel bij! Bestellen via www.innovate.community of lnkd.in/efXHeue6

Maak kans op twee vrijkaartjes. Stuur een email naar redactie@brugnijmegen.nl o.v.v. Ruimte en maak kans op twee vrijkaartjes. Winnaars krijgen automatisch bericht.

De Nederlander Oliver Daemen (links) ging op ruimtevaart met Jeff Bezos.
Marc Klein Wolt.