Stenen eruit, groen erin.
Stenen eruit, groen erin. Foto: David van Haren

Meer groen in de stad tegen hittestress

Algemeen

NIJMEGEN - De Nijmeegse binnenstad is één van die plekken waar op tropische dagen de hittestress toeslaat. Wil je meer weten over de versteende hotspots in de binnenstad én wat we kunnen doen om het ook daar aangenaam te houden bij warme dagen? Kom dan naar de hittestress bijeenkomst op dinsdagavond 13 september in De Bastei aan de Waalkade in Nijmegen van 19.00 tot 21.00 uur. 

Onderzoek samen met weervrouw Margot Ribberink de versteende hotspots en koele plekken in de binnenstad. Deel je kennis en ervaringen over de afgelopen hete periodes en help mee bij het bedenken van oplossingen. Voorafgaand aan de hittestress bijeenkomst kun je foto’s insturen van plekken waar hitte een probleem is. 

Wist je trouwens dat er veel natuur is te ontdekken in de stad, ook in de binnenstad? Ga mee op ontdekkingsreis met een gids van De Bastei en leer anders te kijken. Op zondagmiddag 4 september vanaf 15.00 uur ga je tijdens de stadsafari op zoek naar planten en beestjes op de meest onverwachte plekken. Verzamelen bij de ingang van de Stevenskerk. De safari duurt tot 16.30 uur.

Zaterdag 24 september kun je tijdens Burendag samen met je buren aan de slag en geveltuintjes aanleggen. Wanneer je je opgeeft komt NL Bloeit! langs om wensen te inventariseren en de mogelijkheden te onderzoeken. Op 24 september zorgen NL Bloeit! en Operatie Steenbreek voor aarde, plantjes, klimwerk, begeleiding en een lunch. 

Deelname voor alle activiteiten is gratis, wel graag aanmelden via
debastei.nl/actieplanbinnenstad

Voor meer informatie kijk op: www.steenbreeknijmegen.nl.