Het marathonteam.
Het marathonteam. Foto:

Pegasus Volleybalmarathon voor goed doel

NIJMEGEN - Volleybalvereniging Pegasus en goede doelenstichting Let’s Keep The Ball Flying houden in het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 september de Pegasus Volleybalmarathon. Het evenement vindt plaats in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Ook 17 meiden van volleybalvereniging Pegasus gaan 24 uur volleyballen voor het goede doel.

Allemaal hebben ze super veel zin in de uitdaging. Maar waarom zou je 24 uur achter elkaar volleyballen? Daar hoeft de 15-jarige Cathelijne niet lang over na te denken: “Ik vind dat iedereen een kans verdient om te volleyballen en zet me daar graag voor in.” Fieke (17) sluit zich daar bij aan: “Ik doe mee aan de Volleybalmarathon om te helpen iedereen te laten genieten van volleybal, overal en altijd!” 

Sponsorgeld

De meiden zijn druk bezig met het inzamelen van sponsorgeld en het zoeken van tegenstanders. De eerste inschrijvingen zijn al binnen. En verrassend genoeg zijn de nachtelijke uren het meest populair. Zo spelen vriendinnen van de speelsters om middernacht tegen het marathonteam, verschijnen de meiden A om 02.00 uur op het veld en staat een team van Let’s Keep The Ball Flying een uur later paraat. 

Naast de volleybalwedstrijden van het marathonteam is er genoeg te doen. De competitieteams van Pegasus spelen op zaterdagochtend en -middag een toernooi en kunnen daarna aansluiten bij de barbecue. Zaterdagavond treden de Dancefloor Dandies op tijdens de feestavond. En voor de doorzakkers en vroege vogels staat om 09.30 uur het ontbijt klaar. Op zondagmiddag om 12.00 uur klinkt voor het marathonteam het laatste fluitsignaal.

De organisatie heeft eredivisieteams VoCASA (Nijmegen) en Talent Team Papendal (de toekomstige sterren van het Nederlands Team) bereid gevonden om aansluitend een demonstratiewedstrijd te spelen. Na afloop worden de speelsters van het marathonteam gehuldigd. 

Let’s Keep The Ball Flying heeft als missie de wereldwijde volleybalfamilie met elkaar te verbinden en uit te breiden. Dat doen zijn door volleybalprojecten in onder andere Griekenland, Nepal, Syrië en Tanzania te ondersteunen met volleyballen, netten en kleding en volleybaltrainers op te leiden en te ondersteunen. De opbrengst van de Volleybalmarathon gaat naar het project Volleyball4Refugees in Griekenland. 

www.letskeeptheballflying.com en www.pegasusvolleybal.com/marathon 

Afbeelding
Het marathonteam.
Afbeelding