Sluiting Dominicus College augustus 2024

NIJMEGEN - De Landelijke Commissie voor Geschillen WMS heeft uitspraak gedaan naar aanleiding van twee verzoekschriften die de medezeggenschapsraad van het Dominicus College bij de Commissie had ingediend. De verzoekschriften richten zich tegen het besluit om de school te sluiten en tegen het besluit om in schooljaar 2022-2023 geen brugklas te starten. 

De Commissie oordeelt dat het bestuur in redelijkheid tot zijn besluit tot sluiting heeft kunnen komen. Het besluit kan daarom in stand blijven. 
Het College van Bestuur van @voCampus heeft op 16 maart 2022 besloten dat het Dominicus College per 1 augustus 2024 definitief haar deuren sluit. "De sluiting op termijn is vooral het gevolg van de effecten van een jarenlange sterke daling van de leerlingenpopulatie in Nijmegen en omstreken. Het besluit is genomen na zorgvuldige bestudering van de erkende prognoses over leerlingenaantallen, analyses van de te verwachten kosten en baten, het inwinnen van de adviezen van verschillende adviesbureaus, overleg met belanghebbenden en de input van de medezeggenschap", aldus het College van Bestuur.
De medezeggenschapsraad (MR) van het Dominicus College heeft naar aanleiding van dit besluit twee verzoekschriften ingediend bij de Landelijke Commissie voor Geschillen WMS die nu niet-ontvankelijk zijn verklaard.

"Dit betekent dat het proces om de school per 1 augustus 2024 te sluiten, doorgaat. De continuïteit van het onderwijs op het Dominicus College en de zorg voor leerlingen en medewerkers houden prioriteit voor de organisatie. Het College van Bestuur zet zich in om het overleg met de MR over de uitvoering van het besluit te hervatten."