Jaarlijkse ‘Dienst met veel kinderen’

Kikkerdienst in Stevenskerk

NIJMEGEN  - In de Stevenskerk in Nijmegen wordt zondag 25 september de jaarlijkse ‘Dienst met veel kinderen’ gevierd. Meestal staat in zo’n dienst een verhaal uit de Bijbel centraal. Maar dit keer komen Kikker, Eend, Rat, Varkentje en Haas langs om een verhaal te laten horen en te laten zien.

"Een verhaal dat misschien wel over onszelf gaat. Waar gaat het om in het leven? Moet je perfect zijn? Altijd de beste? Of mag je zijn wie je bent, met alles wat je kunt én wat je niet kunt?", aldus de organisatie.

"Over dat soort levensvragen gaat het in de Bijbel, maar ook veel breder in onze cultuur zijn mensen ermee bezig: op school, op TV, in de krant, op internet en in kinderboeken." 

"Dit keer nemen we een kinderboek als uitgangspunt. Het verhaal wordt gespeeld door Kikker en zijn vriendjes zelf." 

"Naast vaste onderdelen van een kerkdienst, zoals samen zingen en bidden, komen we ook van onze stoelen voor een aantal speelse, muzikale en verdiepende activiteiten, voor elk wat wils. Na afloop is er koffie en limonade." Iedereen, van jong tot oud, is welkom. De dienst begint om 10.00 uur en wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente, de Stadskerk en de Studentenkerk.