Cavolo Nero. (Foto: Sil Weel)
Cavolo Nero. (Foto: Sil Weel) Foto: Sil Weel

Podia in museum, bieb, coffeeshop en galerie

Popronde strijkt neer in centrum Nijmegen

NIJMEGEN - Popronde strijkt zaterdag 10 september neer in het centrum van Nijmegen. Het festival presenteert 84 van de meest talentvolle acts van dit moment. Alle genres zijn vertegenwoordigd. 

Tijdens Popronde Nijmegen vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast cafés en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia. In Nijmegen zijn 40 locaties ‘poppodium voor een dag’. Voorbeelden zijn Museum Het Valkhof, Kinki Kappers, Coffeeshop Kronkel en BoulesBitesBar, maar uiteraard ook plekken zoals Doornroosje, Merleyn en de Lindenberg.

Om 13.00 uur start het programma van Popronde Nijmegen op het Honigterrein. ‘s Middags is er een aantal previews van acts die ook ‘s avonds spelen. Popronde is elk jaar dé springplank voor nieuw muzikaal talent en zodoende is Nijmegen op 10 september 'even de muzikale hoofdstad van Nederland'. Vanaf 00.30 uur is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met Sammie Sedano, Marathon en Mood Bored wordt er gedanst tot in de late uurtjes. Alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Van zaterdag 10 september tot en met zaterdag 3 december reizen de geselecteerde acts langs 42 steden door het hele land. Naast Nijmegen strijkt Popronde dit jaar ook neer in onder meer Arnhem, Wageningen en Den Bosch.
www.popronde.nl


Open Repetitie Keizerstads 
Jeugdorkest

NIJMEGEN - Het Keizerstads Jeugdorkest (KJO) staat aan de start van een nieuw repetitiejaar. Ben je benieuwd hoe een symfonieorkest klinkt? Wil je instrumenten uitproberen? Speel je al een instrument en lijkt het je leuk om mee te spelen? Bezoek dan zaterdag 10 september de open repetitie in de aula van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen aan de Kronenburgersingel 269 in Nijmegen. De repetitietijden zijn als volgt: Juniorenorkest (7-15 jaar) van 16.00 tot 18.15 uur en Jeugdorkest (13-23 jaar) van 19.00 tot 21.30 uur. Meer info op www.keizerstadsjeugdorkest.nl. Vragen? Stuur een mailtje naar bestuur@keizerstadsjeugdorkest.nl.

Kennismaken met Zelfregiecentrum

NIJMEGEN - Zelfregiecentrum Nijmegen aan de Sint Jorisstraat 72 in Nijmegen organiseert ontmoeting, training en coaching voor iedereen die meer grip op het leven wenst. Nader kennismaken met het centrum kan op woensdag 7 en donderdag 8 september. Belangstellenden kunnen een afspraak plannen tussen 15.00 en 20.00 uur. Zij worden dan op een persoonlijke manier ontvangen. Voor aanmelding en info mail naar secretariaat@zrcn.nl of bel tel. (024) 75 111 20 (vraag naar Birgit van der Putten). Meer info: www.zrcn.nl.

Persberichten

NIJMEGEN - Persbericht en/of foto voor redactie De Brug Nijmegen? Stuur uw materiaal naar 
redactie@brugnijmegen.nl.

Thierry Ganz.
A. Johanson. (Foto: Simon Lorinser)