Vlnr. Alyn Venhuizen, Kaate Mulders, Sam van Keulen en Senna Huisman. (Foto: Christine Venhuizen)
Vlnr. Alyn Venhuizen, Kaate Mulders, Sam van Keulen en Senna Huisman. (Foto: Christine Venhuizen) Foto:

Zes medailles voor atleten Running Team Simba

NIJMEGEN - Bij de Nationale C-spelen hebben de atleten van Running Team Simba uit Nijmegen dit weekend twee gouden, drie zilveren en een bronzen medaille veroverd. De Nationale C-spelen zijn de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor atleten onder 16 jaar en werden georganiseerd op sportpark Ookmeer in Amsterdam.

De twee gouden medailles werden gewonnen op de 1500 meter steeplechase. Bij de jongens won Sam van Keulen en bij de meisjes Alyn Venhuizen. Kaate Mulders won zilveren medailles op de 800 en 1500 meter. Op de 1500 meter voor jongens was er een zilveren medaille voor Sam van Keulen. Senna Huisman veroverde op de 800 meter een bronzen medaille. 

Kaate Mulders, Sam van Keulen en Senna Huisman zijn naar aanleiding van hun goede prestaties uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen bij een interland tegen Noordrijn-Westfalen. De wedstrijd is deze zaterdag in het Duitse Recklinghausen. Senna loopt daar de 800 meter terwijl Kaate en Sam van start zullen gaan op de 3000 meter.


Recreatief 
volleyballen bij Trifolium

NIJMEGEN - Volleybalclub Trifolium zoekt versterking. Wil je gezellig sporten? Vind je volleyballen leuk? En ben je 50+? Trifolium is een recreatieve, gemengde volleybalclub. De leden spelen elke donderdagavond van 21.00 tot 22.00 uur in de sportzaal aan de Florence Nightingalestraat in Nijmegen-West. Wil je meedoen of een keer proberen? Bel Martin Kleijburg, tel. 06-46162097.

Close reading

NIJMEGEN - Voor het eerst verschijnen de prozagedichten van Clark Ashton Smith (1893–1961) in Nederlandse vertaling. Ter gelegenheid daarvan houdt vertaler Frank Norbert Rieter, in samenwerking met Poëziecentrum Nederland, donderdag 8 september in Bibliotheek Mariënburg een close reading. Aanvang 19.00 uur. Samen met het publiek duikt Rieter in de teksten om alle lagen van Smith’s poëtische schrijfstijl te doorgronden. Het is zowel een kennismaking met het werk van Smith als een verkenning in de thema’s en het taalgebruik van de romantiek. Deelname 5 euro. Graag aanmelden: hallo@franknorbertrieter.nl.

Repair Café

NIJMEGEN - In Creatief Centrum Nijmegen-Zuid aan Tolhuis 44-44 in Nijmegen staat zaterdag 10 september van 11.00 tot 14.00 uur het team van Repair Café Dukenburg klaar om u te helpen met allerlei reparaties. Ook voor reparatie van elektrische apparaten en kleding zijn vrijwilligers aanwezig. Het Repair Café is gratis toegankelijk. Er is volop gratis parkeergelegenheid. Gereedschap en in beperkte mate materiaal om reparaties uit te voeren zijn aanwezig. De materialen die gebruikt worden voor een reparatie zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer info: tel. 024-3452113 of mail naar repaircafe@creatiefcentrumnijmegen-zuid.nl