Bijeenkomst over studeren in Duitsland

NIJMEGEN - Je diploma op zak en dan? Met deze vraag kampen veel jongeren die nu in het eindexamenjaar van de havo of het vwo zitten en hopen volgend jaar het felbegeerde papiertje in handen hebben. Voor wie een vervolgopleiding wil gaan doen en wil gaan studeren, kan een kijkje over de grens bij onze oosterburen de moeite waard zijn. 

Maar welke hogescholen en universiteiten zijn er en hoe zit het bijvoorbeeld met het recht op studiefinanciering? Scholieren en hun ouders leren hier meer over tijdens de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs op zaterdag 17 september bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. Deelame gratis.

“Tijdens een bezoek aan de Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs krijgen scholieren een goede indruk van de mogelijkheden die een opleiding aan de andere kant van de grens biedt”, aldus Marco Flipse van de Euregio Rijn-Waal. In totaal tien hogescholen en universiteiten presenteren zichzelf en hun opleidingen op locatie in Kleve. Op euregio-hochschultag.eu/nl/home-nl/ is informatie over de onderwijsinstellingen te vinden.

Er zijn presentaties waarin de scholieren meer te weten komen over een studie aan de andere kant van de grens. Eerst krijgen ze tips over studeren in Duitsland en Nederland, bijvoorbeeld over studiefinanciering, verschillen tussen het Nederlandse en Duitse onderwijssysteem, op kamers wonen, beurzen en diploma-erkenning. UWV geeft de aanwezigen een inkijkje in carrièremogelijkheden na de studie.

Nederlands-Duitse Euregio Studiekeuzebeurs zaterdag 17 september van 10.00 tot 14.30 uur in Kleve (Emmericher Straße 24). Aanmelden via euregio-hochschultag.eu/nl/home-nl/ of stuur een e-mail naar gip@euregio.org.