Impressie van Hart van de Waalsprong, met zonnepanelen op woningen én parkeerhuis.(Illustratie: VanWonen)
Impressie van Hart van de Waalsprong, met zonnepanelen op woningen én parkeerhuis.(Illustratie: VanWonen) Foto:

Zonne-energie in Hart van de Waalsprong

NIJMEGEN - Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met stichting Wiek-II voor het aanleggen en exploiteren van een zonnedak op het parkeerhuis. 

Bewoners en ondernemers van de wijk Hart van de Waalsprong in Nijmegen kunnen participeren in de coöperatieve vereniging die voor deze duurzame energievoorziening wordt opgericht. De opgewekte energie is beschikbaar voor alle bewoners en bedrijven in Hart van de Waalsprong.

Het zonnedak op het parkeerhuis Bliek, in het Hart van de Waalsprong, biedt ruimte voor ruim 1200 PV-panelen met een geschatte opbrengst van 370 MWh per jaar. Bewoners en ondernemers kunnen lid worden van de coöperatieve vereniging de Buren van Bliek. De leden worden samen eigenaar van het zonnedak. Meer informatie op www.hartvandewaalsprong.nl.


De opgewekte stroom gaat rechtstreeks naar hun woningen en winkels. Een vervolgstap is dat op zonnige dagen het teveel aan energie wordt opgeslagen in een buurtbatterij.

Tijdens informatiebijeenkomsten is er voor toekomstige bewoners gelegenheid om zich ook aan te melden bij de coöperatie. De realisatie van het zonnedak start in oktober 2022; de start van de exploitatie is voorzien vanaf november 2022 wanneer de eerste bewoners hun intrek nemen in hun woning in Hart van de Waalsprong.


Thijs Huis in het Veld, Pim de Ridder en René Steman heffen het glas.