Afbeelding
Foto: Michel Gonlag

Sjouwers Special: verhalen over sjouwers en schippers

NIJMEGEN - Tijdens de Open Monumentendagen 10 en 11 september is er een Sjouwers Special. Schrijver Frank Antonie van Alphen neemt u mee langs haven en kade voor bijzondere verhalen. 

Niet alleen puttend uit ‘De Kaaisjouwers, een hard leven aan de Waal’ vertelt hij waarom hij dat boek geschreven heeft en wie hem daartoe inspireerde. Vanuit het perspectief van een schipperszoon en binnenvaartmatroos kijken we door zijn ogen naar de stad Nijmegen. Hoe Frank Antonie als zogenaamde ‘aflosser’ in de Waalstad kwam wonen maar uiteindelijk schrijver werd. Wandel mee van het historische Besiendershuys naar museum de Bastei en over de kade richting Waalhaven waar het Binnenvaartmuseum Nijmegen ligt. In het binnenvaartmuseum krijgt u een inkijkje in de wereld die binnenvaart heet. Verder vertelt Frank Antonie over zijn varende familie Van Alphen-Kerkhoff. Uit het schippersleven gegrepen door een schipperstelg verteld. Die verhalen worden eind dit jaar uitgegeven door de Stadse Wal, het moederschip van tijdschrift, boeken en bundels. 

Startpunt van de Sjouwers Special is het Besiendershuys. Zowel zaterdag 10 september als zondag 11 september kunt u zich op drie momenten aansluiten voor een wandeling: 12.00, 14.00 en 16.00 uur. Deelname kost 10,00 euro per volwassen persoon. Graag contant afrekenen.

www.frankantonie.nl