Afbeelding
Foto:

Actiemethoden Onkruit en Extinction Rebellion

Antimilitarisme toen, klimaatacties nu

NIJMEGEN - Onkruit vergaat niet wil de aandacht richten op het belang van directe actie om politieke doelen te bereiken. Met een tentoonstelling, debat en liederavond wordt stilgestaan bij de vraag: 'Antimilitarisme toen, klimaatacties nu. Wat zijn de dilemma's, wat is het perspectief van directe acties?'  

"Op het moment voert Extinction Rebellion actie voor een rechtvaardig klimaatbeleid. In de jaren 80 bond Onkruit de strijd aan met het militarisme. Aan de hand van wat Onkruit vroeger bereikte en wat Extinction Rebellion nu bereikt, willen wij het belang, maar ook de dilemma’s van directe acties laten zien", aldus Onkruit vergaat niet.

In de Lutherse kerk aan de Prins Hendrikstraat 79 in Nijmegen is van 19 tot en met 29 september een tentoonstelling met onder meer portretten van totaalweigeraars en actievoerders van toen en nu. Daarbij wordt er het nodige beeld- en audiomateriaal vertoond. Open van 13.00 tot 17.00 uur (uitgezonderd zondag 25 september).
De debatavond onder leiding van Cees Grimbergen is op 23 september om 19.30 uur in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34 in Nijmegen. Besproken worden de dilemma's van directe actie en we blikken terug op acties van Onkruit en vergelijken acties van toen met nu.

Nie wieder Krieg - een theatraal liederenconcert van Eric van Grootel, zang en Frank van Merwijk, piano is op 30 september in de Lutherse kerk in Nijmegen. Aanvang 20.00 uur.

De tweede debatavond vindt plaats op een nader te bepalen datum in oktober in de Kargadoor in Utrecht.

https://onkruitvergaatniet.nl/