Hulp bij talenten ontdekken en toekomst opbouwen

Gratis horeca-training voor statushouders

NIJMEGEN - Solid Road is een stichting in Nijmegen die statushouders helpt om hun talenten te ontdekken en een toekomst op te bouwen. Woensdag 19 oktober start Solid Road met een horeca-training voor statushouders die maximaal 7 jaar in Nederland zijn. 

De horeca-training is voor beginners die geen of weinig horeca-ervaring hebben. De training wordt in het Nederlands gegeven. Hiervoor is basiskennis van de Nederlandse taal nodig (minimaal taalniveau A1). Tijdens de horeca-training leer je als statushouder de belangrijkste basis snij- en kooktechnieken.

De training in wijkcentrum ‘t Hert in Nijmegen is op woensdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur en duurt acht weken. Aan deze training kunnen 6 mensen deelnemen. 

De training wordt gegeven door een ervaren chef-kok en restaurantmanager. Tijdens de training worden ook de Nederlandse taalvaardigheden geoefend. Graag opgeven via joeykwint@solidroad.nl (graag naam en telefoonnummer vermelden). De deelname aan de training is gratis, alle kookmaterialen zijn aanwezig. 

Meer informatie

Dit project wordt gefinancierd door het Oranje Fonds en is onderdeel van het project Van Talent naar Werk van Solid Road. Meer informatie over dit project is te vinden op de website van Solid Road:
solidroad.nl/van-talent-naar-werk.