Opening Vredesweek 2021. (Foto: Huis van Compassie)
Opening Vredesweek 2021. (Foto: Huis van Compassie) Foto: Huis van Compassie

Burgemeester Bruls opent Vredesweek

NIJMEGEN - Burgemeester Bruls opent zondag 18 september in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen om 14.00 uur officieel Vredesweek 2022. Die middag wordt ook de #Compassiepluim 2022 uitgereikt. 

Voorafgaand aan deze opening wordt om 12.50 uur de Vredesvlam ontstoken bij de Titus Brandsma Memorial kerk in Nijmegen. Daarna volgt de optocht naar Bibliotheek Mariënburg waar rond 13.30 uur de Vredesvlam wordt overhandigd aan vredesambassadeur Conrad Savy. Iedereen die aan deze ceremoniële optocht voor de vrede wil deelnemen is welkom!

"Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld", aldus de organisatie.

Aanmelding voor de officiële opening in de bibliotheek is verplicht. Mail naar: post@nijmegenstadvancompassie.nl. Het aantal deelnemers is beperkt tot 75 personen.


Dus wees er snel bij om je plaats te reserveren!