Subsidie ‘Pimp of vergroen je pand’ verruimd

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De regels voor de subsidieregeling ‘Pimp of vergroen je pand’ worden verruimd. Ondernemers uit de hele Nijmeegse binnenstad (gebied singels, spoor, Waal) komen nu in aanmerking voor deze subsidieregeling. Voorheen was het gebied kleiner. Nieuw is ook dat ondernemers subsidie kunnen aanvragen voor groen om en aan het pand.


Eigenaren en ondernemers komen in aanmerking voor subsidie voor verbouwing en herinrichtingskosten aan gevel en pand. Bijvoorbeeld voor een opknapbeurt voor de buiten- en binnenkant van het gebouw. Denk aan het restaureren van de gevel of het aanpassen van de verlichting. De nieuwe uitstraling moet bijdragen aan een beter ondernemers- en vestigingsklimaat in de stad.

 De subsidie kan nu ook aangevraagd worden om bijvoorbeeld te investeren in meer groen om en aan het pand. Daarnaast komen duurzame investeringen in kantoorgebouwen in aanmerking voor de regeling. 

Hoe werkt de regeling?

De maximale subsidie per aanvraag/gebouw is 7.500 euro. Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor aanpassingen van het gebouw die minstens 2000 euro kosten. De subsidie is voor maximaal 50% van de kosten. Na een aanvraag krijgt de ondernemer binnen 12 weken te horen of de subsidie toegekend wordt. In totaal is voor deze subsidie 150.000 euro beschikbaar.

Met de verruiming van de subsidieregeling wil de gemeente Nijmegen de uitstraling van de Nijmeegse binnenstad verbeteren. En ondernemers aanmoedigen om een zaak te openen in de binnenstad.

Ondernemers kunnen voor meer informatie terecht bij het Ondernemerspunt van de gemeente Nijmegen. Aanvragen van de subsidie kan via www.nijmegen.nl/pimpjepand