Nijmegen verwelkomt 15e Shelter City gast

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Nijmegen heeft medio september haar vijftiende Shelter City gast verwelkomd: Jodesz. 

Jodesz is een mensenrechtenjournaliste uit de Filipijnen die schrijft over de misstanden in het Filipijnse regime. Zij zal gedurende drie maanden te gast zijn in Nijmegen om meer te leren over onze samenleving, tot rust te komen en om anderen te inspireren met haar verhaal. 

Haar doel is om in contact te komen met personen en organisaties die zich bezighouden met internationale mensenrechten. Advies- en projectorganisatie Bureau Wijland verzorgt de uitvoering van haar programma. 

Podcast

In 2016 werd door omstreden president Duterte de ‘war on drugs’ afgekondigd. Sindsdien zijn er duizenden Filipijnen omgekomen door gewelddadig optreden van de nationale overheid. In 2022 werd Ferdinand Marcos jr. aangesteld als president, maar daarmee is de rust in het land niet teruggekeerd. 

Jodesz rapporteert over de misstanden op de internationaal geprezen nieuwssite Rappler. Ze biedt slachtoffers en nabestaanden een platform, waardoor hun persoonlijke verhalen niet verloren gaan. Verder schrijft ze onderzoeksrapporten die worden opgepakt door internationale onderzoeksinstituten. In haar wekelijkse podcast bespreekt ze de politieke ontwikkelingen van het moment en gaat ze met gasten in gesprek over belangrijke thema’s.

Shelter City   

Shelter City is inmiddels een wereldwijde beweging met meer dan 20 Shelter Cities in verschillende landen. Bureau Wijland is verantwoordelijk voor de lokale invulling en uitvoering van Shelter City Nijmegen (SCN). De ondersteuning van het programma hier bestaat uit een samenwerkingsverband tussen de Radboud Universiteit, Amnesty Nijmegen, Gemeente Nijmegen, SSH&, Radboud In’to Languages en Driestroom. Daarnaast kan Shelter City Nijmegen rekenen op de steun van verschillende Nijmeegse netwerken en vrijwilligers.  

Vriend

Het is mogelijk om ‘Vriend van Shelter City Nijmegen’ te worden. Dit houdt in dat ieder die zich interesseert in SCN een ‘vriendschap’ met de organisatie aan kan gaan middels een jaarlijkse donatie van 25 euro. 

Voor meer informatie www.bureauwijland.nl/index.php/shelter-city/vriend-van-shelter-city-nijmegen/