Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in nieuw jasje gestoken

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Mariënburgkapel krijgt ter ere van de expositie ‘75 jaar Marshallplan’ nieuwe banieren. Sinds de opening van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel in 2010, maken twee lange banieren aan de buitenkant van de kapel duidelijk dat op deze plek de verhalen uit de geschiedenis van Nijmegen verteld én verbeeld worden. Ter gelegenheid van de expositie ‘Nijmegen en het Marshallplan’ zijn deze nu vervangen voor nieuwe exemplaren, in nieuw ontwerp. De expositie is nog te zien tot en met 9 oktober.

In 2022 is het 75 jaar geleden dat het Marshallplan tot stand kwam. Op 5 juni 1947 kwam de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken George C. Marshall met het plan naar buiten. De minister stelde dat de VS zou helpen met de wederopbouw van Europa.  Een maand later kwamen zestien Europese landen bijeen in Parijs en werd een gemeenschappelijk herstelplan opgesteld. In september van datzelfde jaar werd een economisch herstelplan aan de Amerikaanse senaat overhandigd. Ter ere van dit jubileum is sinds 3 augustus een tweetalige tentoonstelling te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

De tentoonstelling en het parallel-lopende lezingenprogramma worden georganiseerd in samenwerking met de Radboud Universiteit, Stichting Friendship Albany Nijmegen en het Infocentrum WO2 Nijmegen. ‘Nijmegen en het Marshallplan’ is nog gratis te bezichtigen tot en met 9 oktober. Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is geopend van woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.