Nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden in het Marikenhuis

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - In het Marikenhuis start 3 oktober een nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden. De groep is bedoeld voor iedereen die een naaste verloren heeft aan kanker. Het thema van de bijeenkomsten is ‘Omgaan met verlies en rouw’.

Tijdens zes bijeenkomsten ontmoet u lotgenoten in dezelfde situatie als u zelf. Mensen die hun eigen verhaal over het verlies van een partner of geliefde vanwege kanker willen delen. Samen praten we over: waar loop je tegen aan? Hoe reageert u omgeving op uw verdriet? Hoe moet ik nu verder? Deze en misschien nog veel meer vragen en gevoelens houden u misschien wel dagelijks bezig. Vaak helpt het voor de verwerking, als u gevoelens, gedachten en herinneringen met andere lotgenoten kunt delen.

De 6 bijeenkomsten vinden vanaf maandag 3 oktober tweewekelijks plaats in het Marikenhuis. Er wordt een eigen bijdrage van 15,00 euro gevraagd voor 6 bijeenkomsten. De groep word begeleid door Alice Gerritsen en Riet Lenaerts, twee ervaren vrijwilligers van het Marikenhuis.

U kunt zich inschrijven via www.marikenhuis.nl. Na inschrijving neemt een van de begeleiders contact met u op. Het Marikenhuis, het Nijmeegse inloophuis voor iedereen getroffen door kanker, is gevestigd aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen