Poes Muis.
Poes Muis. Foto:

Verhuisdier van de week

NIJMEGEN - Muis is een gesteriliseerde Europese korthaar poes van 5 jaar oud.

Ze is vrij klein van stuk, tenger en haar overbeet en loensende oogjes maken haar extra aandoenlijk. Muis heeft in het begin een afwachtende houding en kan ook wat schrikachtig zijn maar als er eenmaal wederzijds vertrouwen is, is ze erg aanhankelijk en knuffelt ze graag.

Spelen doet ze ook graag en ze vindt het dan leuk om achter een lampje aan te rennen, maar ze kan zich ook prima zelf vermaken. Ze gaat graag haar eigen gangetje en trekt zich ook regelmatig terug om rustig te slapen.
Als Muis zich in het nauw gedreven voelt, kan ze weleens blazen of uithalen. Om deze reden plaatsen we haar liever niet bij jonge kinderen (kinderen boven de 12 jaar zijn geen probleem).

Muis geniet erg van het buitenleven en het is dus van belang dat ze bij haar nieuwe baasje(s) ook de gelegenheid krijgt om naar buiten te kunnen gaan. Een huis in het buitengebied of een huis met een tuin erbij zou fantastisch zijn voor Muis. Muis is bekend met een klein hartruisje, maar deze is zo mild dat er geen medicatie voor nodig is. Ze verkeert verder in goede conditie. Maak een zoekprofiel aan op de website www.verhuisdieren.nl.