Afbeelding
Foto:

Activiteiten in wijkcentrum De Inloop

NIJMEGEN - Er vinden veel nieuwe activiteiten plaats in Wijkcentrum De Inloop aan de Kolpingstraat 2A in Nijmegen.

Zo zijn er workshops (10.00-11.30 uur) op 26 september (eenvoudige strips tekenen met Mariët Mensink); 3 oktober (naambordjes kleien met Teja Hüting); 10 oktober (clownerie workshop met Hans Weeren) en 17 oktober (dan worden de op 3 oktober gemaakte naambordjes ingekleurd met glazuur).

Theater

Op woensdagavonden van 19.45 tot 21.15 uur is er drie keer per maand Theatergroep. De Theatergroep maakt een theaterstuk over op een leuke manier oud worden. Begeleiding door theatermaker Mariët Mensink. 

De Theatergroep en workshops zijn gratis toegankelijk. Opgeven is nodig en wel via kolpingbuurtkrantje@gmail.com of tel. 06-18194393

Thema-avonden

28 september dementie. Wat zijn de verschijnselen van dementie? Wat kan je eraan doen? Hoe ga je om met mensen met dementie? Met Brenda Pistorius, specialist ouderengeneeskunde en vrijwilligster bij de Alzheimervereniging.

19 oktober alcohol en drugs. Met Willemien Rietberg van Iriszorg. Wat doen drugs en alcohol met je lichaam en geest? Wanneer ben je verslaafd? Hoe kom je daarvan af? Wat doe je als iemand in je buurt verslaafd is?

16 november Wat kan de gemeente voor mij betekenen? De drie wijkregisseurs van Nijmegen Midden (van veiligheid, sociale omgeving en de openbare ruimte) en de medewerker participatie komen vertellen wat ze doen en iedereen kan vragen aan hen stellen.