Lale Gül.
Lale Gül. Foto:

Gratis toegankelijk avondprogramma

Free Future College in de Lindenberg

NIJMEGEN - Van 26 tot en met 29 september heeft in de Lindenberg in Nijmegen de tweede editie plaats van Free Future College. Ook dit keer krijgen middelbare scholieren vier dagen lang een gevarieerd programma over het thema vrijheid aangeboden. Nieuw in deze editie is het actuele en gratis toegankelijke avondprogramma met onder meer Özcan Akyol en Splinter Chabot.

Tijdens de Free Future Collegeweek wordt programma geboden aan de hand van acht thema’s: diversiteit, migratie, mensenrechten, acceptatie, vrijheid van meningsuiting, veiligheid, seksuele vrijheid en economische vrijheid. 

"Daarbij wordt continu vrijheid ten opzichte van onvrijheid geplaatst. Zo wordt de onvrijheid van de Tweede Wereldoorlog vertaald naar de huidige tijd, de tijd waarin Oekraïne in oorlog is en mensen uit Syrië en Rusland vluchten. Zonder te veroordelen, maar met als doel te begrijpen en te leren; door terug te grijpen op voorbeelden uit het verleden, te bezien waar we nu zijn en hoe dat voelt en te bespreken wat we willen en waar we van dromen of waar we bang van worden", aldus de organisatie.

Overdag doen de middelbare scholieren die deelnemen aan het Free Future College dit aan de hand van allerlei workshops en het maken van de Titus Brandsma Courant. 's Avonds gaat Free Future verder met een uitdagend programma, waarbij iedere avond een andere spreker en een ander onderwerp centraal staan. Op de gastenlijst staan Özcan Akyol, Joris Gerritsen, Lale Gül, Ronit Palache, Splinter Chabot en Evgeniy Levchenko. Het programma start elke avond om 20.00 uur. Gratis tickets en meer info: www.freefuturecollege.com.


Een uur voor aanvang is iedereen al van harte welkom in de het café van de Lindenberg, waar diverse leuke activiteiten worden georganiseerd. Zo kun je een make-over ondergaan bij Miss Valentina, luisteren naar prachtige spoken word teksten van middelbare scholieren in de Vrijheidstelefooncentrale, op de foto in de Free Future Photobooth, karaoken in de karaoke ballenbakcaravan en nog veel meer.







Özcan Akyol
Afbeelding