Het Nederlandse volleybalteam.
Het Nederlandse volleybalteam. Foto:

Aandacht voor evenement online en op televisie

Volg WK Volleybal bij Omroep Gelderland


NIJMEGEN - Gelderland is binnenkort het bruisende middelpunt van één van de grootste sportevenementen ooit in Nederland, het WK Volleybal vrouwen. Van 26 september tot en met 2 oktober laat Omroep Gelderland op TV Gelderland en online het reilen en zeilen rondom dit evenement zien.

Buitenlandse teams uit 24 landen verblijven in tientallen Gelderse gemeenten. Daar maken veel vrijwilligers er voor de sporters, inwoners en fans een groot feest van. 

Van 23 september tot en met 15 oktober worden er ruim honderd wedstrijden gespeeld in Gelredome Arnhem en het Omnisportcentrum van Apeldoorn. Miljarden kijkers wereldwijd volgen de wedstrijden live.

Omroep Gelderland besteedt zowel online als op televisie uitgebreid aandacht aan het unieke evenement. Van 26 september tot en met 2 oktober is op TV Gelderland en YouTube elke dag vanaf 17.45 uur een update over het WK Volleybal te zien (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan via Uitzending Gemist. 

Aan bod komen het feest bij de stadions, de unieke activiteiten in de provincie, een kijkje achter de schermen van het Nederlandse team door international Myrthe Schoot en de inzet van de vele vrijwilligers. 

Maar ook de favoriete snacks van de speelsters, het laatste nieuws rondom het toernooi met oud-international en toernooidirecteur Manon Flier en nog veel meer.

Team Nederland

Van 23 september t/m 2 oktober strijden de Nederlandse volleybaldames mee in de poulefase van het WK Volleybal. Op 23 september nemen ze het op tegen Kenia, op 25 september tegen Kameroen, op 28 september tegen Puerto Rico, op 30 september tegen België en 2 oktober tegen Italië.