Speld voor Van Eeuwijk

NIJMEGEN - Ron van Eeuwijk (61) heeft 22 jaar als brandweervrijwilliger gewerkt en heeft onlangs uit handen van loco-burgemeester Noël Vergunst de Zilveren Waalbrugspeld ontvangen. 

Zo’n tweeëntwintig jaar geleden is Van Eeuwijk gestart als brandweer vrijwilliger. Hij is op 1 september 2000 begonnen als manschap, chauffeur en pompbediende. Jarenlang was hij betrokken bij de brandweerpost in Lent. Naast alle oproepen (zo’n 80 tot 100 oproepen per jaar) vonden regelmatig oefenavonden plaats. Van Eeuwijk heeft door zijn hoge mate van beschikbaarheid een duidelijke stempel gedrukt op de paraatheid van de post. 

Van Eeuwijk wordt door zijn collega’s enorm gewaardeerd omdat hij naast het werk als vrijwilliger ook actief bijdraagt aan een goede werksfeer. Hij organiseert regelmatig activiteiten voor zijn collega’s en hun partners. Ook ondersteunt hij bij goede doelen evenementen. Van Eeuwijk heeft veel kennis van technische installaties en interieurbouw. Deze kennis zette hij in bij de nieuwbouw van de kazerne aan de Spoorstraat.