Maria en Jan Ruijssenaars zingen 'Een kwart eeuw Daalseplein' . (Foto: Anton de Wildt)
Maria en Jan Ruijssenaars zingen 'Een kwart eeuw Daalseplein' . (Foto: Anton de Wildt) Foto:

15e Daalsepleinborrel

NIJMEGEN - Begin september was het 3e lustrum van de Daalsepleinborrel bij Café Jos. 

De alleroudste bewoners uit Nijmegen-Oost herinneren zich wellicht dat meteen na de oorlog ter plekke al een buurtvereniging bestond: DEOS (Daalscheweg EOmliggende Straten). Deze vereniging feestte en buurtte destijds op het huidige ‘Daalseplein’. 

De Daalsepleiners van toen buurten allang niet meer. En ook DEOS is reeds jaren ter ziele. Lang bleef het stil. Maar sinds 2008 houden de huidige Daalsepleiners er weer hun feestje. En 4 september voor de 15e keer. Dit keer met een muzikale act van Maria en Jan Ruijssenaars, bekend van de groep Det en de Distels. Op de muziek van Le temps de cerises van Antoine Renard bezongen zij hun geliefde plein met een zelf geschreven lied. 

Boek

Het laatste nieuws met een coronarandje is dat pleinbewoner Anton de Wildt voor deze gelegenheid het boek 'Daalseplein in coronatijd' samenstelde. Hij reikte op het feest het eerste exemplaar uit aan Peter van den Berg. 

In dit boek de aanloop naar corona, de lockdown én de post-lockdowntijd. Dit alles in Daalsepleinperspectief. Het boek is de 12e editie in de serie Daalseplein Courant. Interesse? Mail naar adewildt@hetnet.nl