Jasper Cillessen. (Foto Orange Pictures)
Jasper Cillessen. (Foto Orange Pictures) Foto:

Jasper Cillessen wil spelen bij Oranje,
Elayis Tavsan een niveau lager

Het was vrijdag een mooie dag voor Jasper Cillessen en Elayis Tavsan. De doelman hield NEC op de been tegen FC Utrecht en Elayis Tavsan revancheerde zich na de matige vertoning tegen Fortuna Sittard. Allebei kregen ze eerder op de dag het bericht dat ze geselecteerd zijn voor de nationale elftallen. Na afloop van het duel gaf Cillessen toe alles te willen geven voor Oranje. De doelman wil het liefst gewoon spelen in Qatar op het WK eind dit jaar.

Tegenover de camera’s van de NOS blikte de Groesbeker vooruit op de wedstrijden in Nations League. “Ik ga er niet heen om een weekje vakantie te houden. De keuze ligt bij de bondscoach, maar ik ga zeker gas geven.”

Cillessen is samen met Andries Noppert, Remko Pasveer en Mark Flekken opgenomen in de Oranje-selectie. Verrassend genoeg zat Justin Bijlow niet meer bij de definitieve selectie. “Ik ben vooral blij dat ik er zelf bij zit”, reageert de keeper. “Bij de rest heeft de bondscoach een bepaald idee. Maar dat weet ik niet precies. Helaas kan ik niet in het hoofd van de bondscoach kijken.”

De goalie van NEC denkt daarom ook niet aan een reserverol. “Als ik naar Oranje ga, ga ik daarheen om te spelen. Ik zit lekker in mijn vel. Dan mogen anderen zeggen hoe ze mij identificeren”, reageerde Cillessen op de vraag of hij de beste doelman van Nederland is. Oranje speelde donderdag al tegen Polen en ontmoet zondag België in de Johan Cruijff Arena. Jong Oranje kwam vrijdag in actie tegen de Belgen en gaat dinsdag naar Roemenië.