Directeur Wilco van Schaik kijkt toe bij de ondertekening. (Foto N.E.C. Nijmegen)
Directeur Wilco van Schaik kijkt toe bij de ondertekening. (Foto N.E.C. Nijmegen) Foto:

Tekenmoment selectie rolstoelvoetbal NEC

NEC heeft woensdag haar eerste spelers voor E-voetbal vastgelegd. Onder toeziend oog van pers, wethouders en andere belangstellenden tekenden de deelnemers een contract bij NEC onder leiding van algemeen directeur Wilco van Schaik. Het openingswoord tijdens de ondertekening werd door wethouder Jean-Paul Broeren verzorgd. 

Het team van E-voetbal bestaat uit acht deelnemers die rolstoelafhankelijk zijn. 

"NEC is er voor iedereen en sport moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daardoor zijn we gestart met rolstoelvoetbal, we zijn extra trots dat we dit als eerste BVO van Nederland kunnen aanbieden en hopen dat vele clubs ons volgen", aldus projectleider E-voetbal Jop Pepping.

Afgelopen seizoen is NEC met de projectgroep E-voetbal gestart, nadat Thijs in den Bosch zich meldde bij de Nijmeegse club. Pepping vertelt: “Thijs is 10 jaar, rolstoelafhankelijk en zit op de Sint Maartenschool. Hij is voetbalgek en zou zelf niets liever willen dan ooit kunnen voetballen. Om deze droom te kunnen verwezenlijken heeft hij, samen met zijn moeder, een oproep gedaan bij Spieren voor Spieren. Via deze weg is dit signaal vervolgens bij de KNVB terechtgekomen en zijn zodoende ook NEC en Uniek Sporten erbij betrokken.”

De eerste training van het e-voetbalteam was zaterdag 17 september in de Sint Maartenskliniek. Vanaf dat moment zal het E-voetbalteam wekelijks met elkaar gaan trainen onder leiding van gespecialiseerde trainers van stichting Koprol.