Samen op de riksja.
Samen op de riksja. Foto: Eppink Fotoproducties

7,5 jaar FAJN: feestje met een riksja rally

Algemeen

NIJMEGEN - Fietsen Alle Jaren Nijmegen (FAJN) vierde 1 oktober haar 7,5 jarig bestaan. Cycling Without Age is 10 jaar geleden opgericht in Denemarken om inwoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen of naar buiten kunnen, de wind weer door de haren te laten voelen. In Nijmegen is met een dertigtal vrijwilligers stilgestaan bij het jubileum. 

Op 1 oktober vond er een heuse mini-slow-riksja-rally plaats waarbij de vrijwilligers hun kennis en kunde konden vertonen en kwamen er zelfs tegeltjeswijsheden aan te pas. Een mooie spreuk was ‘Zelfs in de regen kom je Fietsen Alle Jaren tegen’.

“We rijden inmiddels met vier riksja’s en komen in heel Nijmegen. We werken samen met 15 Nijmeegse (zorg)instellingen maar we fietsen ook met particulieren die ook tot onze doelgroep behoren. Dit jaar vervielen gelukkig de beperkende coronamaatregelen en hebben we tot nu ongeveer 300 ritjes kunnen maken”, aldus FAJN.

Op het jubileumfeestje bleek maar weer eens hoe leuk het is om met passagiers in de riksja op pad te zijn. Zoals een vrijwilliger het zo mooi verwoordde: “Het is driedubbel vrolijk vrijwilligerswerk: onze passagiers worden vrolijk, wij zijn vrolijk en de tegenliggers worden ook spontaan vrolijk.”

www.fietsenallejaren.nl/nijmegen