Koninklijk lintje voor Gijs Hoogenboom

NIJMEGEN - Gijs Hoogenboom (86) mag zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Hij kreeg de onderscheiding bij de aftrap van de Nacht van de Ommetjes in de wijk Hazenkamp. Hoogenboom weet veel over de geschiedenis van Nijmegen en vertelt hier graag over. Hij is al sinds 1985 als vrijwilliger actief als stadsgids en als gids bij de Stevenskerk. Ook bij De Valkhof Vereniging en de Nicolaaskapel geeft hij rondleidingen. Verder verzorgt hij al ruim 15 jaar gastlessen en wandel- cq. fietstochten voor leerlingen van onder meer de Montessorischool in Nijmegen. Hij is ook betrokken bij Het Andere Uitje in Nijmegen, waar o.a. De Nacht van de Ommetjes worden georganiseerd. 


Gespreksgroep Ouders Overleden Kind

NIJMEGEN - In het najaar gaat in Nijmegen weer een gespreksgroep van start van vereniging Ouders Overleden Kind. Deze gespreksgroep komt bijeen op woensdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur in De Bloesemboom aan de Ahornstraat 11 in Nijmegen. Data: 16 november, 30 november, 14 december en in 2023 op 11 januari, 25 januari, 8 februari, 1 maart en 22 maart. 

"Op acht woensdagochtenden gaan we met elkaar in gesprek over onze geliefde overleden kinderen en over alles wat er sindsdien op ons pad komt. Samen overleggen we waar de behoefte ligt en geven we vorm aan de inhoud van de bijeenkomsten. We delen door met elkaar in gesprek te gaan, maar ook door muziek, gedichten en de stilte."

De groep wordt begeleid door Joke en Lieske, beide lotgenoten. Meer informatie en aanmelden via het formulier op de website:
oudersoverledenkind.nl/agenda


Thema's die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld; het afscheid, wie was je kind, je omgeving, je relatie, alle emoties, spiritualiteit, betekenisgeving, arbeidsleven, rituelen en bijzondere dagen.