Jarno Wilbers van Stadsboom en Jeanne van Ittersum van Trash’ure Taarten. (Foto: gemeente Nijmegen)
Jarno Wilbers van Stadsboom en Jeanne van Ittersum van Trash’ure Taarten. (Foto: gemeente Nijmegen) Foto:

Stadsboom en Trash’ure Taarten winnen Nijmeegse Innovatie Awards

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft deze week de Innovatie Awards 2022 uitgereikt. Stadsboom en Trash’ure Taarten kregen ieder 5000 euro om te investeren in hun bedrijf. Zij werden gekozen als ondernemers 'met de grootste social impact, het hebben van een positieve impact op de samenleving met een product, dienst of manier van werken'. Stadsboom won ook nog eens de publieksprijs van 2.500 euro. 

Wethouder Economie, John Brom: “We hebben in Nijmegen erg bijzondere bedrijven. Met de Innovatie Awards worden deze bedrijven zichtbaar en kunnen ze ook andere ondernemers inspireren.”

Trash’ure Taarten 

Trash’ure Taarten won de Innovatie Award voor bedrijven met minder dan 20 medewerkers. Thrash’ure taarten bakt taarten van producten die anders worden weggegooid, op deze manier gaan ze voedselverspilling tegen. Thrash’ure Taarten geeft daarnaast vluchtelingen en statushouders een kans om weer aan de slag te gaan en het vak van bakker te leren. 

De jury vond met name de impact die Trash’ure Taarten heeft op het leven van de vluchtelingen erg indrukwekkend. Jeanne van Ittersum van Trash’ure Taarten kreeg groot applaus van het publiek toen zij bekendmaakte dat zij twee keer 1000 euro wilde schenken aan haar ‘concullega’s’ in de wedstrijd: Gelukkige Groentes en FAIR Coffins.

Stadsboom

Stadsboom won de Innovatie Award voor bedrijven vanaf 20 medewerkers. Stadsboom maakt van Nijmeegse bomen producten zoals tafels, borrelplanken en stoelen. Bij Stadsboom werken veel jongeren die door omstandigheden ergens anders niet aan het werk komen. Zij krijgen bij Stadsboom een leer-werktraject aangeboden waarbij ze actief worden gecoacht op vakmanschap maar ook op sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. De jury was onder de indruk van de passie en gedrevenheid waarmee Stadsboom jongeren helpt.


'Zeven Keer
Overwinning voor vrouwen'

LENT - Tijdens de cursus Zeven Keer Overwinning voor vrouwen gaan de deelnemers op zeven avonden in gesprek met elkaar over thema’s als angst overwinnen, teleurstelling, ongeduld en wrok. Hierin volgen zij het leven van Jozef uit het Oude Testament uit de Bijbel en hoe God hem telkens weer de overwinning heeft gegeven. 

De cursus is gebaseerd op het boek Zeven Keer Overwinning dat Yvonne von dem Bussche heeft geschreven. Samen met haar team zal zij de cursus geven. De cursus start maandag 10 oktober en wordt gegeven in de Dorpsschuur aan de Oosterhoutsedijk 29 in Lent. De 7 bijeenkomsten zijn steeds van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname gratis (collecte). Aanmelden verplicht en wel via yvonne@bussche.name of 06-27480885 (telefonisch of WhatsApp). Meer info: www.zeven-keer-overwinning.nl.

Kleurenleer 
met acrylverf

NIJMEGEN - Johan Maas en Renée Rokers verzorgen vrijdag 14 oktober in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid (Tolhuis 44-44) een workshop ‘Kleurenleer' met acrylverf. De workshop is van 13.00 tot 15.30 uur. Deelname kost 20 euro. Trek kleding aan te vies mag worden. Aanmelden via info@ccnz.nl o.v.v. Workshop kleurenleer met acrylverf. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid aan Tolhuis 44-44, Nijmegen. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. Meer info: www.ccnz.nl.




Kinderen reizen gratis in oktober

NIJMEGEN - In de herfstvakantie een dagje eropuit met de (klein)kinderen? In Gelderland reizen kinderen in oktober gratis met de bus en regionale trein. Dat geldt ook in Overijssel en Flevoland (behalve stadsvervoer Almere en Lelystad). Per e-ticket reizen maximaal drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee met een betalende volwassene (18 jaar of ouder). Op maandag t/m vrijdag is het e-ticket geldig na 09.00 uur en in het weekend de hele dag. Het gratis e-ticket is online verkrijgbaar via ervaarhetov.nl of de Ervaar het OV-app. Alle actievoorwaarden staan op ervaarhetov.nl/kinderengratis.