Oussama Tannane in duel met Dani de Wit van AZ Alkmaar. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures)
Oussama Tannane in duel met Dani de Wit van AZ Alkmaar. (Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures) Foto: Broer van den Boom

NEC moet zichzelf gaan belonen voor
recordaantal gelijke spelen

NEC speelde zondag voor de zesde keer op rij gelijk. In eigen huis werd het 1-1 tegen Feyenoord. Alleen FC Utrecht in 2016 en Roda JC in 2011 deden dat eerder in de eredivisie na de eeuwwisseling. Nu is het zaak voor NEC om zichzelf te gaan belonen.

Want met telkens één puntje schiet je niet heel veel op. Toch waren het vaak prima resultaten, NEC heeft de gehele subtop onderhand al getroffen. Alleen de thuisremise tegen Fortuna Sittard voelde echt als een nederlaag.

Nu wachten achtereenvolgens Excelsior, Sparta en Go Ahead Eagles. Na een treffen met PSV eind oktober wachten vervolgens nog duels met SC Cambuur en RKC. Een simpele rekensom leert dat NEC met haar hoge ambities 15 punten zou moeten pakken.

Dat is wat grof gezegd, maar wil NEC serieus meedoen om Europees voetbal dit seizoen moet het wel in die richting denken. Te beginnen zaterdag tegen Excelsior (21.00 uur). De promovendus heeft evenveel punten als NEC, maar incasseerde wel dertien meer tegentreffers (6 om 19). Aan de aanvallers van NEC om Ivan Marquez heel snel van de troon te stoten.